Produljenje Svjetsko prvenstvo do 48 timova podržava trener Mourinho

Ideja za proširenje Svjetsko prvenstvo od 32 do 48 timova također podržava Manchester United trener Jose Mourinho. Ne slaže se s kritikama da bi to značilo veći teret na igrače. Naprotiv, on misli da je to korak koji će otvoriti prvenstvo još globalnu akciju od koje će imati koristi nogomet u budućnosti.

“Ja sam za. Ako je proširenje znači više igara za igrače, manje slobodnog vremena i odmor, ja kao klub trener rekao Unibet minimalni koeficijenti ne, ali kritičari proširenje mora shvatiti da je proširenje ništa od toga neće donijeti”, rekao je u intervjuu za web FIFA Mourinho, tko se ne slaže s kritikama Udruženja europskih nogometnih klubova, koji uključuje i Manchester United.

“Sviđa mi se ideja skupine od tri ekipe. Skupine će biti manje utakmica i onda se playoff donosi više emocija, pritisak i iskustvo za igrače. Timovi s manje potencijal, iako je odigrao samo dvije utakmice, ali će im donijeti puno iskustva i ekonomske dobiti što dovodi do njihovog razvoja, uključujući i infrastrukturu “, rekao je poznati trener.

Proširenje prvenstva sa sadašnjih 32 timova s ​​40 ili 48 da djeluje na sastanku FIFA Izvršnog odbora 9. i 10. siječnja. Glavni zagovornik je trenutni FIFA predsjednik Gianni Infantino. Bet365 poker platforma Očekuje se da će, unatoč protivljenju Europskog prijedlog klubova proširiti putem.

Ako se to dogodi, u skladu s kojih Mourinho će imati koristi nogomet u budućnosti. “Proširenje znači da će Svjetsko prvenstvo postati nevjerojatno velik društveni događaj. Će doprinijeti ne više zemalja će biti više ulaganja u infrastrukturu Unibet poker platforma i mladosti. Iako ne možemo čekati da bi kvalitetnije nogomet, ali sigurno će donijeti više nogometnu razvoj. Više zemalja sredstva još strast i entuzijazam navijača, a prvenstvo je uglavnom društveni događaj “, dodao je portugalski trener.

Protiv širenja pojavljuje kao njemačkog saveza na čelu s predsjednikom Reinhard Grindel. “Vjerujemo da bi trebala ostati s dokazanom model sa 32 sudionika. Ako to radi, zašto to treba mijenjati? Ostali prijedlozi imaju nedostatke, što potvrđuje analizu FIFA”, rekao je Grindel.

Prema njegovim riječima, moglo bi doći do sukoba između klubova i reprezentacija, zbog preopterećenja od igrača, a posebno žrtvovanja kvalitete nogometa. Ona je ranije odbijen, ali Infantino.